Vegetarische snert

vegetarische snert

Ingrediënten

  • een beetje olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 wortel, in dobbelsteentjes
  • 2 stengels prei, in dunne halve ringen
  • 1/4 knolselder, geschild en in dobbelsteentjes
  • 300gr spliterwten

Werkwijze

  1. De spliterwten kan je best in ruim water laten zwellen (bij voorkeur 1 nacht)
  2. De volgende morgen…
    1. Olijfolie in de kookpot, ajuin en look zacht laten stoven.
    2. Dan de in stukken gesneden groenten erbij.
    3. Vervolgens de spliterwten met het weekvocht.
    4. Voor een rijke smaak voegde ik nog laurier, tijm, lavas en peper/zout toe
    5. Half uurtje tot 45′ op zacht vuur laten koken
    6. Dan alles mixen of blenden.
    7. Afwerken met wat geroosterde sesamzaadjes, enkele broodstengels en een toefje vers venkelgroen (uit de moestuin)