Snelle gestoofde prei met kidneybonen en maïssaus

IMG_20210323_195418764.jpg

Ingrediënten

4 preien
een scheutje olijfolie
een blik rode kidneybonen
een blik maïskorrels
een klein handjevol cashewnoten
peper en zeezout naar smaak

Werkwijze

Snijd de preistengels overlangs in twee en snijd ze vervolgens in halve ringetjes. Was de preistukjes grondig in een vergiet onder stromend water.
Verwarm de olie in een pot of wok en stoof de prei op middelhoog vuur tot hij beetgaar is.
Giet de bonen af en spoel ze. Doe ze bij de prei en laat even mee verwarmen.
Giet ondertussen de maïs af en doe de korrels in de blender met ½ kop water, de cashewnoten, peper en zeezout. Blend tot een gladde massa. Het is de bedoeling dat je een dikte verkrijgt zoals een bechamelsaus. Voeg indien nodig nog wat water toe. Proef en kruid bij naar smaak.
Giet de maïssaus over de prei en bonen en verwarm goed door.