Risotto met prei

woocommerce-placeholder

Ingrediënten

Voor 2 à 3 personen:

  • 2 el pompoenpitten
  • 5 preien
  • 2 sjalotjes
  • 200g risottorijst
  • 1 glas droge witte wijn
  • 800 ml warme groentenbouillon
  • 100g geraspte peccorini
  • 1 tl suiker
  • Boter
  • Olijfolie

 

Werkwijze

Snij de sjalotjes fijn.

Kuis de prei en en snijd ze fijn en hou het groene gedeelte appart .

Rooster de pompoenpitten op een hoog vuur in een droge pan.

Stoof de het preiwit en kruid met peper en zout.

Stoof de sjalotjes aan in olijfolie in een andere pan. Voeg de rijst toe en roerbak even. Blus met witte wijn. Voeg systematisch een pollepel groentenbouillon toe en roer regelmatig.

Bak intussen het preigroen kort aan in  boter.  Kruid met peper zout en voeg de suiker toe

Voeg de gestoofde prei en de peccorini toe aan de rijst wanneer de rijst gaar is.

Serveer de risotto en werk af met de gekarameliseerde prei en pompoenpitten.