Kokosstoofpotje

IMG_20210322_173629.jpg

Ingrediënten

Voor 4 pers

  • 200g ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 500g wortelen
  • 500g aardappelen
  • 3 prei
  • 240g rode kidneybonen
  • 4dl kokosmelk
  • 1 bosje koriander
  • 1tl kerriepoeder
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 1tl oregano
  • Zout
  • Zonnebloemolie

Werkwijze

  1. Pel en snipper de ui en look. Reinig de wortelen en snijd in grove stukken. Hak de koriander fijn
  2. Stoof de ui glazig en voeg de look toe.
  3. Voeg de wortelen toe en laat 5 min stoven.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof ze even mee.
  5. Voeg de kokosmelk, koriander en specerijen toe.
  6. Snijd de prei in de grove stukken en voeg die toe zodra de aardappelen beetgaar zijn.
  7. Spoel de rode bonen en voeg ze toe.
  8. Laat alles sudderen tot ook de prei gaar is.

Kruid goed om het helemaal af te maken.