GEMARINEERDE RODE KOOL

IMG_20190620_123214290.jpg

Ingrediënten

1 kleine rode kool of de helft van een groot exemplaar

sap van 8 à 10 citroenen

1 kop rozijnen

2 eetlepels verleidelijke kruidenmix (zie recept hieronder)

Werkwijze

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd ze in vieren. Verwijder de harde kern en snijd de rest in grote stukken. Doe deze in delen in de keukenmachine en hak alles fijn tot kleine stukjes. Heb je geen keukenmachine, dan kan je de kool ook snijden met je mes, maar maak de stukjes zo fijn mogelijk.

Doe het sap van de citroenen, de rozijnen en de kruidenmix in de blender en mix tot een dikke brij. Giet over de rode kool en meng alles heel goed dooreen, zodat echt alle stukjes kool bedekt zijn met de rozijnenbrij. Duw alle stukjes kool goed in het vocht en zet de kom een nacht in de koelkast om te marineren.

Je kan de gemarineerde rode kool toevoegen aan groene salades. Maak je een salade met verschillende groenten, peulvruchten, noten of zaden, en een restje aardappelen of rijst, dan heb je een volwaardige maaltijd. Een schepje gemarineerde rode kool erop maakt – door de prachtige fuchsia kleur en zoetzure smaak – de salade helemaal af.

VERLEIDELIJKE KRUIDENMIX
Ingrediënten
3 theelepels gemalen komijn

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel gemalen korianderzaad

2 ½ theelepels kaneelpoeder

½ theelepel cayennepeper

1 klein potje echte saffraan

2 theelepels gemberpoeder

½ theelepel gemalen kruidnagel

Bereiding
Meng alle specerijen goed en bewaar in een afgesloten kruidenpotje.