Chili sin carne met linzen

anneleen.jpg

Ingrediënten

Nodig :
– 2 uien (middelgrote)
– 1 teentje look
– 1 prei
– 1/2 verse chili peper
– 1 tl komijn
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl gedroogde oregano
– 1 blik linzen
– 1 blik kidneybonen
– 1 blik kikkererwten (of zwarte bonen)
– 1 blik tomatenblokje
– 1 blik tomatenpuree
– 250ml groentebouillon
– verse koriander
– limoen in partjes
– zure room
– 1 gekookte aardappel in schil per pers

Werkwijze

Go:
– snijd uien, prei, chilipeper en pers de look. Stoof voor 5 min tot ze zacht zijn.
– voeg de kruiden toe en laat 2 min meestoven.
– doe nu de tomatenpuree erbij en laat opnieuw 2 min meestoven.
– voeg de linzen, kikkererwten, kidneybonen en tomatenblokjes toe en daarna de bouillon.
– breng het geheel zacht aan de kook en laat 20 min sudderen.
– serveer met een aardappel in de schil, zure room, koriander en een schijfje limoen.